Vijesti

Banjalučki alpinisti u pohodu na Kilimandžaro

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke, Jasna Brkić, sa saradnicima upriličila je danas prijem za predstavnike Planinarsko-alpinističkog kluba „Samit“. Povod za prijem bio je skori odlazak članova ovog kluba Miroslava Trivića i Miroslava Bundala u Tanzaniju i njihov pohod na najviši vrh Afrike - Kilimandžaro.

 Jasna Brkić je uručila zastavu Grada, te poželjela uspjeh i sreću našim alpinistima u pohodu na Kilimandžaro.

"Grad Banja Luka je podržao odlazak Trivića i Bundala na ekspediciju u Tanzaniju. Iako je osnovan nedavno, odnosno 2010. godine, klub bilježi odlične rezultate i zaslužuje punu pažnju i podršku, a vjerujem da će klub u budućnosti biti još masovniji. Nadam se da će momci uspješno obaviti ovu ekspediciju i da će se zastava našeg grada zavijoriti na najvišem vrhu Afrike. Želim im da se zdravi i zadovoljni vrate kući“, istakla je Brkićeva.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, Radenko Đurica, rekao je da je Grad Banja Luka, sa 6.000 KM, podržao odlazak banjolučke ekspedicije u Tanzaniju.

„Znamo da ovakvi poduhvati iziskuju mnogo finansijskih sredstava, ali pomogli smo u skladu sa mogućnostima. Prije svega, željeli smo da pomognemo ovim mladim ljudima i da ih motivišemo“, naglasio je Đurica

Alpinista Miroslav Bundalo izjavio je da 14. januara on i njegov kolega Trivić putuju u Tanzaniju. Bundalo je pojasnio da ih prije pohoda na Kilimandžaro očekuje aklimatizacija, odnosno penjanje na jedan afrički vulkan koji je visok 4.600 metara. Bundalo je dodao da uspon na Kilimandžaro (5.895 m) traje sedam dana a, prema njegovim riječima, ekspedicija bi trebala da osvoji vrh 24. ili 25. januara.

(ASBL/Frontal)

 


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog