Vijesti

Preševo: Teroristi prijete ukoliko spomenik u Preševu bude uklonjen!

PREŠEVO - Albanska nacionalna armija kaže da je "spremna da odgovori na srpske napade u Preševskoj dolini" i poziva Prištinu da prekine dijalog sa Beogradom.

Albanska nacionalna armija (ANA) saopštila je da je “spremna da odgovori na srpske napade u Preševskoj dolini” i poziva Prištinu da prekine dijalog sa Beogradom.


U saopštenju se dodaje da se “nedavni događaji u Republici Kosovo, u sjevernom dijelu Mitrovice, prati sa velikim interesovanjem od strane struktura Albanske nacionalne armije (ANA), naročito sa posebnom pažnjom se prate pokušaji za narednu rundu nastavka dijaloga sa Srbijom”.


- Posebna pažnja se posvećuje događaju u vezi prijetnji srpskog rukovodstva da sruši spomenik mučenika slobode – OVPBM, u Istočnom Kosovu, konkretno u Preševu – navodi se u saopštenju Generalštaba ANA-e.


U nastavku, izražava se zabrinutost za akcije kosovske vlade.


- Zabrinjava nas neshvatljivi stav Vlade Kosova, koja je uprkos dešavanjima i događajima koji se odvijaju sa Albancima i prema Albancima, ponovo pokazuje spremnost da se sastane sa srpskom stranom i nastavi dijalog, što je neprihvatljivo - stoji u saopštenju.


Na kraju ovog saopštenja, poslatog medijima i potpisanog od strane pukovnika Sokola Deliu, zahtjeva se da se prekinu pregovori sa Beogradom.


- Dok se Srbija i srpska politika ne odreknu anti-albanske politike, pregovori ne bi trebali da se nastave, jer se od početka zna njihov ishod – kaže se u saopštenju.


ANA je spremna da odgovori na srpske napade protiv “stanovništva – naše braće i sestara na istočnom Kosovu”, napominje se dalje u saopštenju u kome se pozivaju svi pripadnici ANA-e, gde god da su, da se javljaju na zadatak, na način na koji je napravljen plan Generalštaba ANA-e, i upozoravaju da “se ne dozvoljava nijedna nekoordisana akcija i na svoju ruku pripadnika ANA-e“.

TelegrafRs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog