Svijet

Anonimusi objavili kreditne kartice austrijskih ministara

BEČ - Pripadnici hakerske organizaicje "Anonimus Austrija" objavili su, na Internetu, navodne brojeve kreditnih kartica austrijskih ministara.

Brojevi kreditnih kartica, koje se nalaze na Internetu, pripadaju navodno ministrima finansija, odbrane, spoljnih poslova i ekologije Mariji Fakter, Norbertu Darabošu, Mihaelu Sspindelgeru i Nikolausu Berlakoviću.

"Zdravo Austrijo. Posljednjih mjeseci se ništa nije čulo o nama, ali smo ipak bili vredni. Na primjer, mi smo uspostavili lijepu bazu podataka. Ukoliko vam, prilikom sljedeće kupovine preko Interneta, treba još neka kreditna kartica", naveli su "Anonimusi" u poruci koju su postavili iznad dokumenta s podacima.

Pripadnici te hakerske grupe takođe se rugaju ministru Darabošu zbog nebezbjednog odabira šifre za mejl i savjetuju svim ministrima čiji su brojevi kreditnih kartica objavljeni, da ih ugase.

Nepoznato je da li su objavljeni brojevi stvarno oni koji se nalaze na kreditnim karticama ministara, ili se radi o novoj akciji kojom "Anonimusi" žele da skrenu pažnju na sebe.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog