Vijesti

Trifunović ublažava Bosićev debakl

BANJALUKA - Aleksandar Džombić, predsjednik Vlade RS, ocijenio je da je nastup Darka Trifunovića, profesora beogradskog Fakulteta bezbednost, u emisiji "Puls" na BN televiziji uslijedio isključivo zbog jednog cilja, a to je da ublaži debakl Mladena Bosića, predsjednika SDS-a, koji je doživio ranije u TV duelu sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a i predsjednikom Republike Srpske.

"Bosić je u toj emisiji na Alternativnoj televiziji imao priliku i vrijeme da kaže sve što želi o stanju u Republici Srpskoj. Predsjednik SDS-a je sada u problemu, jer šta odgovoriti svojim biračima nakon onako, blago rečeno, neuvjerljivog nastupa", izjavio je Džombić, komentarišući Trifunovićeve napade na predsjednika Dodika.

Džombić je istakao da je Bosić jasno pokazao "da SDS nema viziju ni kapacitet da upravlja Republikom Srpskom, jer kako drugačije tumačiti činjenicu da više puta u emisiji, na pitanje voditelja šta bi preduzeo da se stanje promijeni, nije imao odgovor".

Predsjednik Vlade je istakao da je Trifunovićev nastup osmišljen, instruisan i tempiran dan nakon TV duela upravo da ublaži Bosićev debakl i to je suština Trifunovićevog nastupa i svih neistina koje je izrekao.

Emil Vlajki, potpredsjednik RS, smatra da je pred auditorijumom BN televizije izvršen medijski linč nad Miloradom Dodikom, ocjenjujući da je to dodatni dokaz da je predstojeće "narandžasto proljeće" u punom jeku dirigovano izvana.

"Mahalo se nekakvim papirima koji nemaju nikakvu pravnu vrijednost i tražilo se da se Dodiku sudi vaninstitucionalno. Za mene je to dodatni dokaz da je predstojeće 'narandžasto proljeće' u punom jeku dirigovano izvana od onih kojima smeta nezavisna politika Republike Srpske, njeno usmjerenje i prema istoku, njena volja da se ne uđe ni u kakav vojni pakt i njena determiniranost da se ne prizna novostvorena Republika Kosovo", kaže Vlajki.

Obrad Kesić, politički analitičar, rekao je povodom Trifunovićevih navoda da svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje, ali ne i da to predstavlja kao mišljenje koje ima širu podršku u kontekstu neke međunarodne politike ili koje je nezavisno i objektivno.

On je istakao da se cijeli intervju sa Trifunovićem pretvorio u političku priču i u napad na jednog čovjeka - Milorada Dodika.

Dževad Galijašević, ekspert za vehabizam i terorizam u BiH, Trifunovićev medijski napad na predsjednika Dodika ocjenjuje kao naručen i plaćen.

"Iza toga stoje određeni politički krugovi iz Zagreba, Beograda i SAD", kaže Galijašević.

On pojašnjava da su napadi na Republiku Srpsku u ovom trenutku locirani na njeno rukovodstvo i očito je da iza Trifunovićevog medijskog nastupa stoje politički i obavještajni podsticaj da se RS učini nestabilnom.

Funkcioneri SNSD-a, izabrani predstavnici i imenovani zvaničnici na bilo kojem nivou neće ubuduće sarađivati sa BN televizijom, objavile su agencije, nakon nastupa Darka Trifunovića na ovoj televiziji.

Trifunović, koji je profesor beogradskog Fakulteta bezbednosti, u četvrtak je gostujući u emisji ''Puls'' na BN televiziji, iznio niz optužbi na račun Milorada Dodika, lidera SNSD-a i predsjednika RS, kao i vladajuće političke strukture u RS.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog