Vijesti

Novković poručio da nema mjesta za neefikasne sudije i tužioce

BANJALUKA- Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH /VSTS/ Milorad Novković poručio je da sudije i tužioci koji ne budu radili efikasno i kvalitetno više neće moći obavljati taj posao.

"Pratimo rad svakog tužioca, disciplinski tužilac izriče mjere, suspenduje, a dva - tri predsjednika suda nisu dobili novi mandat, jer nisu ispunili plan rješavanja starih predmeta. Ne slažem se da su slabi efekti rada, ali može se bolje", rekao je Novković.

On je za "Glas Srpske" istakao da će do VSTS do 1. aprila napraviti analizu o tome šta je učinjeno, šta nije u reformi pravosuđa i zbog čega nije nešto urađeno - da li zbog slabosti rada sudija i tužilaca ili što nisu obezbijeđena finansijska sredstva.

"Djelimično je nedostatak finansija razlog za efekte rada, a o pitanju odgovornosti tužilaca imali smo još u novembru sastanak sa svim glavnim tužiocima u BiH, zamjenicima i sa tužiocima koji rade na predmetima privrednog kriminala", rekao je Novković.

On je naveo da su prioriteti VSTS-a za ovu godinu povećanje efikasnosti rada sudova i tužilaštava, naročito kada je u pitanju procesuiranje ratnih zločina, starijih predmeta, te da će posebna pažnja biti posvećena rješavanju predmeta korupcije i organizovanog kriminala.

(Agencije/Frotnal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog