Vijesti

Monika Beluči stigla na Kustendorf

MEĆAVNIK - Slavna filmska glumica Monika Beluči stigla je u subotu popodne u Drvengrad u pratnji domaćina Kustendorfa, reditelja Emira Kusturice, a dočekao ju je veliki broj novinarskih ekipa, posjetilaca, učesnika i gostiju festivala.

Belučijeva se poslužila hljebom i solju, kao i rakijom, što je uobičajen način dočeka na Mećavniku, a, zanimljivo je da u skladu sa politikom festivala, nije bilo ni crvenog tepiha niti glamuroznih detalja.


"Sve je divno, divno je biti ovdje sa vama", rekla je Italijanka. "Hvala vam na gostoprimstvu, dirnuta sam toplim dočekom. Vratiću se uskoro".

Gužva ispred crkve Svetog Save počela je da se formira još ranije. Da li zbog lijepog vremena, vikenda ili dolaska Belučijeve, Drvengrad je danas bio najposećeniji od početka ovogodišnjeg festivala 16. januara. 

Pored novinara, snimatelja i foto-reportera okupio se veliki broj građana. Svi su sa nestrpljenjem očekivali da se jedna od najljepših žena svijeta pojavi, dok su se informacije o njenom sletanju u Banjaluku i odlasku iz Banjaluke u Višegrad mijenjale iz minuta u minut, među novinarima često su se mogli čuti različiti podaci o vremenu stizanja.

 

Belučijeva je prethodno boravila u Banjaluci, gde ju je na aerodromu u Mahovljanima dočekao domaćin festivala na Mokroj Gori Emir Kusturica, a zatim ju je primio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

Ona je potom helikopterom otputovala u Višegrad, gde je obišla Andrićgrad i na kraju, stigla na Mokru Goru. 

Na pitanje kako joj se dopao Višegrad, Belučijeva je rekla da je tamo bila kratko ali da je "divno mjesto" i dodala da će u maju snimati film sa Kusturicom pa će duže boraviti ovde. "Jedva čekam da počnemo sa snimanjem filma".

Prema pisanju medija, Dodik je po Belučijevu u Pariz poslao vladin avion "cesna 525", jer je želio da glumica pre odlaska na festival Kustendorf provede nekoliko sati u Banjaluci. 

Nakon posjete glumica je izjavila da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "šarmantan i energičan čovek".

B92/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog