Vijesti

Haradinaj: Neće biti odmazde prema Srbima zbog spomenika u Preševu

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj kaže u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs da nikakva odmazda Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, zbog uklanjanja spomenika borcima OVPMB, ne dolazi u obzir.

- Nema govora o odmazdi prema Srbima zbog uklanjanja spomenika u Preševu – kratko je prokomentarisao potencijalni budući premijer Kosova.


On je, ipak, odbio da prokomentariše bacanje Molotovljevog koktela na zgradu opštine Kosovska Mitrovica, kao i najave da će Albanci krenuti da ruše srpske spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.


- Sve sam rekao, nema od toga ništa – poručio je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova.


Premijer Srbije Ivica Dačić, s druge strane, u svojoj izjavi kaže da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti Srbe i srpske institucije na Kosovu i Metohiji.


On je takođe naglasio da će oni koji namjeravaju da remete mir u Srbiji naići na čvrst odgovor vlasti.


- Ako neko namjerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će odgovor države Srbije biti jasan i odlučan – naglašava Dačić.


Podsjetimo, Žandarmerija je juče bez ikakvih incidenata uklonila spomenik podignut borcima tzv. OVPMB, zbog čega je za danas najavljen protest Albanaca u tom mestu.


Telegraf.rs/Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog