Vijesti

Đelić: DS danas podnosi prijavu protiv funkcionera SNS-a

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izjavio je da će DS danas podnijeti krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, jer je pred očevicima tražio da bude pušten iz pritvora njegov klijent koji ima kriminalnu prošlost.

"Dok razgovaramo, DS će podneti krivičnu prijavu protiv Cvijana, jer je pred očevicima, u više navrata, tražio da njegov klijent koji ima izrazitu kriminalnu prošlost bude isključen iz pritvora.Vidjećemo kroz institucije sistema kakav će biti taj ishod", rekao je jutros Đelić na B92.

Đelić je ocijenio da će prijava biti podnešena i da će se tada znati da li pravosuđe vidi isto što i DS, a to je krivično djelo.
"Za to postoji video zapis. Gospodin Cvijan je govorio da bi bilo pametnije gospođi (Nati) Mesarović da izvoli dati ostavku, inače će se pričati o njenim aferama. Ako ima afera, one moraju biti procesuirane", ukazao je Đelić.

Upitan da li je bio salsušavan u slučaju Sartid, Đelić je kazao daje na saslušanje išao u svojstvu građanina, ali da o tome ne može ništa više da kaže, jer su mu tako rekli u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Išao sam u svojstvu građanina, a, kao što su mi kolege iz MUP-a tamo rekle, ja o tome ne mogu da pričam. Zna se ko je tada vodio posao - to nisam bio ja", istakao je Đelić.

On je rekao da "energija" prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića "može da proizvede mnogo vatre koja će otići u nepovrat, ili će pokrenuti sistem".

"Ako njegova energije pokrene sistem to će biti dobro. Ukoliko se to završi kao hajka na političke protivnike, to neće dati ništa drugo osim vatre koja može da zahvati cijelo društvo", ocijenio je Đelić.

Đelić je kazao da DS nije protiv aranžmana sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
"Mi samo želimo da znamo sve o tome. Vlada Vojvodine je formirala stručnu grupu da se vidi da li je to u interesu građana. Ako je tako, onda ćemo to podržati", kazao je Đelić.

Upitan da li je DS spremna za vanredne izbore,on je kazao da je ta partija "uvek spremna" za izbore.

Komentarišući navode da neki nisu zadovoljni radom predsjednika vojvođanskog odbora DS Dušana Elezovića, Đelić je kazao da je on skoro došao na tu funkciju i da će se to tek vidjeti.
"Čovjek je tek počeo, i on ima novu funkciju tako da ćemo vidjeti",naveo je Đelić.

Funkcioner DS je ocijenio da bi projekat izgradnje plovnog kanala Moravom i Vardarom, od Dunava do Egejskog mora, koštao najmanje 12 milijardi evra.
"Kina ne radi nikad za džabe, ona nam je dragocjeni partner i to je uredu, ali 12 milijardi evra najmanje košta taj projekat. Potrebno je napraviti više od 50 prevodnica što znači da će održavanje tog kanala biti izuzetno skupo", ocijenio je Đelić.
Đelić je takođe rekao da bi taj projekat mogao i da stvori dodatne probleme s pijaćom vodom u Pomoravlju.

Press/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog