Region

Počelo suđenje za požar u diskoteci Kontrast

NOVI SAD - U Višem sudu u Novom Sadu danas je čitanjem optužnice počelo suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro ljudi.

Optužnica je podignuta protiv vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojice zakupaca Slaviše Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), kao i protiv električara koji je obavljao popravke u klubu Miroslava Papuge (50).

Oni su optuženi da su odgovorni za požar koji se desio 1. aprila 2012. godine, jer nisu održavali električne instalacije na objektu na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

Danas će pred sudom biti održano saslušanje optuženih, koji su svi došli u lisicama iz pritvora, a za sutra je planirano saslušanje oštećenih i dela svedoka.

U sudnici je zabranjeno slikanje i snimanje toka suđenja.

U optužnici se navodi da je početkom marta 2012. izgorela glavna sklopka i da je zbog preopterećenosti iskočio osigurač na glavnom ormaru restorana "Lasta", koji je takođe u Ganićevom vlasništvu i zidom je naslonjen na "Kontrast".

Tužilaštvo smatra da su varnice do kojih je došlo zbog kratkog spoja zapalile jastuke koji su se nalazili ispod bine diskoteke Kontrast, što je dovelo do požara.

Tokom istrage saslušani su oštećeni i preko 100 svedoka koji imaju saznanja o uslovima u kojima je radio lokal i izvršenim inspekcijskim kontrolama, kao i svedoci samog požara.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog