Vijesti

Disciplinska mjera pomoćniku ministra

BANJALUKA - Pomoćnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca, dva i po mjeseca nakon skandala sa zloupotrebom memoranduma tog ministarstva, biće raspoređen na niže radno mjesto ili zvanje u okviru iste stručne spreme u trajanju od tri mjeseca.

"Sada je na Ministarstvu da rasporedi Racu na novu dužnost", potvrdila je šefica Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić na pres-konferenciji u Banjaluci, precizirajući da će se, nakon tri mjeseca, Goran Raca vratiti na svoje ranije radno mjesto.


Ova odluka je donesena na današnjoj sjednici entitetske vlade na kojoj je razmatran prijedlog rješenja o izricanju disciplinske mjere protiv Race, na osnovu provedenog disciplinskog postupka.


Početkom novembra 2012. Vlada RS je suspendovala Racu na inicijativu ministarke porodice, omladine i sporta Nade Tešanović.


Prethodno su u javnost dospjeli detalji da su supružnici Raca na memorandumu Ministarstva u dva navrata slali privatne dopise načelniku Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banjaluka, a koje je potpisala Goranova supruga Bojana Raca, koja ni ne radi u ovom ministarstvu, već u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) RS.


Bojana Raca je dopisom na memorandumu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS urgencijama tražila da joj se odgovori na zahtjev koji je podnijela za rušenje objekta "Hard rok kafe" u Banjaluci, sa čijim vlasnikom vodi privatni spor.

Vlasnik objekta Siniša Tomić je podnio prijavu protiv Race zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, te o tome upoznao najviše zvaničnike RS i Banjaluke.


Goran Raca je u svoju odbranu tvrdio da je "nepažnjom omogućio supruzi da koristi njegov stik na kome se nalazi memorandum Ministarstva i da napiše urgencije na tom dokumentu".


Fena/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog