Vijesti

Luka Bojović ostaje u španskom zatvoru

VALENSIJA - Pripadnicima Zemunskog klana koji su prošle godine uhapšeni u Valensiji, 9. februara ističe ekstradicioni pritvor. Međutim, oni neće biti pušteni na slobodu jer se i u Španiji sumnjiče za više krivičnih djela

Luki Bojoviću, Vladimiru Milisavljeviću i Siniši Petriću, koji su uhapšeni prošle godine u Valensiji, 9. februara ističe ekstradicioni pritvor!

Međutim, trojica “zemunaca” ipak neće biti puštena na slobodu.

- Po Konvenciji o ekstradiciji, kad je neko uhapšen po potJernici druge zemlje koja traži  njegovo izručenje, ekstradicioni pritvor može da traje najviše godinu dana, u kom roku zamoljena država mora da odluči o molbi za izručenje. Ukoliko se u roku od godinu dana ne odluči, uhapšeni mora da bude da pušten na slobodu – kaže izvor iz srpskog pravosuđa.

Bojović, međutim, 9. februara neće slobodno šetati španskim trgovima, jer se i u toj državi sumnjiči za više krivičnih dela.

- S obzirom na to da je izvjesno da u narednih desetak dana neće biti donešena konačna odluka o izručenju, Bojović će iz ekstradicionog preći u “običan” pritvor koji će mu, kako se očekuje, odrediti sud u Španiji – objašnjava on i napominje da je sud i u slučaju Milisavljevića i Petrića, čije je izručenje odobreno, odlučio da će oni biti poslati u Srbiju tek pošto se u Španiji okončaju postupci protiv njih.

- Protiv njih su u Španiji krivični postupci za nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsifikovanje pasoša i opiranje hapšenju – navodi on i objašnjava da će to biti sasvim dovoljan osnov da oni ne budu pušteni na slobodu.

Ni odluka o ekstradiciji Milisavljevića i Petrića, još uvek nije konačna.

- Oni su se na nju žalili pa još uvek nije postala pravosnažna. Zbog toga, srpsko ministarstvo pravde nije zvanično obavješteno o ishodu ekstradicije koja je zatražena prije skoro godinu dana – kaže izvor iz pravosuđa.

Telegraf.rs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog