Region

DS danas odlučuje o statusu Petrovića i Jeremića

BEOGRAD - Izvršni odbor Demokratske stranke danas bi trebalo da odluči o sudbini nekadašnjih ministara Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, nakon što su odbili da vrate poslaničke mandate. Petrović je ranije najavio da će lično dati izjavu, a očekuje se i Jeremićevo pojavljivanje, budući da je juče doputovao u Beograd.

Izvor „Blica“ blizak vrhu DS kaže da se traži kompromisno rješenje kako kazniti Jeremića, a da to ne bude isključenje, jer bi takav potez bio rizičan, s obzirom na njegovu veliku popularnost. Jeremić je, saznaje „Blic“, prethodnih dana, preko zamenika predsjednika DS Bojana Pajtića pokušao da zakaže sastanak s liderom DS Draganom Đilasom, ali do sinoć nikakve povratne informacije nije bilo.

Potpredsjednik DS Miodrag Rakić komentarisao je juče unutarstranačke procese

- Bio sam član DS i u vrijeme Miloševića i ne mogu da razumijem da je bilo kome mandat važniji od članstva u DS - naveo je Rakić i dodao da DS sprema program za birače i da je „spremna za vanredne izbore ove godine“.

Dušan Petrović je juče ponovio da je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv bivših ministara koji ne žele da vrate mandat problematična i da veoma šteti DS, budući da je "takav zahtjev suprotan temeljima na kojima počiva Zakon o narodnim poslanicima, ustavnim principima i evropskim standardima".

- Đilas vodi revanšističku politiku i pokušava da eliminiše sve neistomišljenike koji bi bilo kad mogli da postave pitanje zašto DS u ovom trenutku nema jasnu državnu politiku i zašto je podrška građana manja nego prije nekoliko mjeseci kada su bili izbori - navodi Petrović.

(Blic/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog