Region

Ruše li se zgrade Generalštaba u BGD?

Ministar građevine Srbije Velimir Ilić rekao je da Republička građevinska inspekcija traži da se zgrade Generalštaba skinu sa liste kulturnih dobara, jer su "zaštitne skele već zastarjele, a armatura je trula"

Zgrade Generalštaba u Nemanjinoj ulici, oštećene tokom bombardovanja SRJ, 1999. godine, mogle bi biti srušene, zbog čega Republička građevinska inspekcija traži da se one skinu sa liste kulturnih dobara.

Kako je za “RTS” izjavio ministar građevine Velimir Ilić, inspekcija traži da se zgrade sruše ili da se zabrani prolaz između njih.

- Sve one zaštitne skele su već zastarjele, a armatura je trula pa su se tone betona spustile za 15-20cm – kaže Ilić.

Telegraf je, u okviru serije tekstova “Upoznajte Beograd” već pisao o istorijatu ove vojne zgrade, koja već 14 godina stoji u centru grada kao tužna uspomena na nepravdu koju je Srbija preživjela.

Inače, tokom posljednjih nekoliko dana mediji su prenosili da je princ prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, zainteresovan za ove lokacije i zgrade, ali te informacije nisu zvanično potvrđene. Međutim, ove zgrade ne mogu biti prodate dok su na listi kulturnih dobara.

(Telegraf.rs)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog