Region

Dačić znao da komunicira sa Šarićevim najbližim saradnikom?

BEOGRAD - Premijer Vlade Srbije Ivica Dačić se u nekoliko navrata sastajao sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, članom klana Darka Šarića, i uprkos njegovim tvrdnjama, dobro je znao da se on bavi nezakonitim poslovima, piše beogradska štampa.

List “Informer” navodi izvor iz istrage koji otkriva nove detalje koji su važni za viđanje Dačića i Radulovića.

- Iz komunikacije Dačića i njegovih najbližih saradnika jasno se vidi da su oni znali da se on bavi nelegalnim stvarima. Miša Banana se čak u pojedinim razgovorima raspitivao o nekim istragama. On je ministra policije otvoreno pitao da li će i kada ovaj ili onaj “prijatelj” biti priveden. Ivica mu je na sva pitanja uredno odgovorao – navodi sagovornik iz samog vrha MUP Srbije.

Prema njegovim rečima, Radulović, za koga se sumnja da je pravi šef Šarićevog narko-klana, bio je i u komunikaciji sa Dačićevim bivšim šefom kabineta Brankom Lazarevićem, ali i sa savjetnikom za bezbjednost Ivicom Tončevim.

- U tužilaštvu postoje snimci sastanaka Ivice Tončeva i Radulovića u “Hajatu”, kao i Branka Lazarevića u kafiću “Zodijak”. Osnovano sumnjamo da su na tim sastancima Šarićevom narko-klanu odavani povjerljivi podaci iz istrage – kazao je izvor iz istrage.

Prema navodima ovog lista, 14. decembra 2008. godine Miša Banana telefonira Dačiću i raspituje se o toku istrage protiv izvesnog Dudića. Dačić mu odgovara da ne brine, i da je  ”sve redovno”.  Zatim, 12. januara 2009. godine, Darko Šarić zove Radulovića i traži da provjeri da li je pod istragom. Ovaj poziva Branka Lazarevića i raspituje se o istrazi. Lazarević mu kaže da je sve OK. Samo nešto kasnije, 31. januara 2009. godine, Dačić i Radulović se sastaju u restoranu “Gušti Mora”. Poslijee ručka, Radulović telefonom izvještava Šarića, a nešto kasnije odlazi kod njega u Novi Sad.

List “Blic” piše da se tokom 2008. i 2009. godine Ivica Dačić u više navrata vidio i komunicirao sa Radulovićem, a u razgovorima Šarića i Radulovića premijer Srbije je šifrovano nazivan “drugom“.

- Dalje, 15. decembra 2008. godine Radulović traži od Šarića nekoliko “Blekberi” telefona za njega (Dačića) i “njegovog onog (Lazarevića). Šest dana kasnije, Radulović se u Užičkoj ulici u rezidenciji sreće sa Dačićem, gde mu je dao “Blekberi”, a onda i sa Lazarevićem na Topčiderskoj zvezdi, kojem je takođe dao mobilni telefon. Potom zove Šarića i kaže mu da su pokloni uručeni – piše “Blic”.

Telegraf.Rs/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog