Vijesti

Vučić: "Tadiću, gdje je danas Miša Banana?"

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić odgovorio na navode Borisa Tadića i rekao da je "ključno pitanje za bivšeg predsjednika gde je danas Miša Banana".

Na početku obraćanja novinarima Vučić je rekao da je današnja akcija tužilaštva pokazatelj da institucije u Srbiji ozbiljno rade.

Prvi potpredsjednik Vlade nije želio da se bavi Tadićevim tvrdnjama o tome ko kontroliše koje novine, ali je nizom pitanja odgovorio na ono što je počasni predsjednik DS rekao u jučerašnjem intervjuu FoNetu.

Vučić je postavio pitanje Borisu Tadiću zašto su on i DS 2008. godine pregovarali sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem o njegovom postavljanju na mesto ministra policije i potpredsjednika Vlade.

"Ključno pitanje za Tadića je gdje je danas Miša Banana, pošto državni organi to ne znaju. Mi nemamo podatke kako je pobjegao, 1. marta 2011. raspisana je potjernica za njim, a on je sada nedostupan. Da li su su za to krivi Vučić ili ova Vlada? Pošteno je reći i da je bilo pojedinaca kao što je Midorag Rakić koji su stavljali glavu na panj", kaže Vučić.

Vučić je upitao bivšeg šefa države i ko je sve znao gde je Rodoljub Radulović, kao i "gdje su tada bile institucije".

"Zato Tadiću postavljam i političko pitanje, kako su se to institucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja", kaže Vučić.

On je najavio i da će narednih dana dokazati kako borba protv korupcije nije selektivna.

Lider SNS-a se osvrnuo i na navode Borisa Tadića u vezi sa uticajem na medije, ali je i u tom slučaju postavio pitanje.

"Da li su Blic i Informer listovi na koje ova vlada ima uticaj, a svi znaju da na jednu od te dvije novine uticaj ima upravo Demokratrska stranka", naveo je Vučić i dodao da se ne miješa u uređivačku politku medija i da svima želi srećan rad.

Takođe, Vučić je naveo i da ne istražuje kako su informacije o "aferi Šarić" iscurile u medije uz opasku "koga zmija jednom ujede i guštera se plaši".

"SNS-u nije potreban kontrolni paket u službama bezbjednosti kao Tadiću jer će instiucije raditi svoj posao", rekao je Vučić na konferenciji za novinare za koju je vladalo veliko interesovanje medija.

On je naveo i da ima saznanja o čemu su razgovarali Ivica Dačić i Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, osumnjičeni pripadnik narko klana Darka Šarića, ali je dodao i da ne može da ih iznese u javnost.

Vučić je rekao i da posljednja dešavanja u vezi sa aferom Šarić neće uticati na razgovore koji se vode u Briselu o Kosovu i EU.

Vučić je juče najavio da će odgovoriti bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, povodom navoda koje je iznio u intervjuu agenciji Fonet. Tadić je tom prilikom rekao da je kao predsjednik Srbije i Savjeta za nacionalnu bezbjednost znao za Dačićeve kontakte s pripadnicima Šarićevog klana, ali da nikada nije dobio informacije da je Dačić pod krivičnim gonjenjem.

B92/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog