Vijesti

DZ Šamac počeo akciju pregleda zdravstveno neosiguranih lica

ŠAMAC- Dom zdravlja Šamac je počeo sa akcijom pregleda pacijenata koji nemaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu i zdravstveno osiguranje, a takvih je u ovoj opštini oko pet hiljada, prenosi Glas Srpske.

„Za 25 maraka neosigurana lica će moći obaviti preglede koji bi inače platiti 80 KM“, izjavio je direktor Doma zdravlja, Dragan Ilinčić, koji smatra da jedan broj njih sigurno ima zdravstvene probleme, ali da zbog straha od cijene pregleda ne dolaze u zdravstvenu ustanovu.

On navodi da će se za ovu cijenu moći uraditi kompletan pregled kod porodičnog ljekara, labaratorijske nalazi, sedmientaciju, krvenu sliku, šećer u krvi, ureu, pregled EKG-om, i mjerenje indeksa tejelsne težine. Pored toga u cijenu su uključeni i mjerenje pritiska, savjetodavni i preventivni pregledi za maligna oboljenja.

Ilinčić dodaje i da je važno da svaki pacijent utvrdi kakvo mu je zdravstveno stanje jer ozbiljniji problem ne smije da se odgađa i zapostavlja, kako bi se izbjegle komplikacije.

„Kod onih pacijenata kod kojih se utvrdi problem tražićemo zajedničko rješenje kako da ostvare dalje liječenje. U tom slučaju Dom zdravlja će učiniti ono što je najbolje za pcijenta“, ističe Ilinčić.

(Glas/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog