Region

Specijalni sud produžio je za još mjesec dana pritvor vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu odlučuje o produženju pritvora Miroslavu Miškoviću i grupi osumnjičenoj da je oštetila putarska preduzeća za 30 miliona evra.

Odluku o produženju pritvora vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i predsedniku Skupštine akcionara PZP Niš" Dejanu Jevtiću danas će doneti Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu.
Miškovići, Milo Đuršaković i Dejan Jeftić su u pritvoru od hapšenja 12. decembra 2012. godine (pritvor im je određen 14. decembra), a pritvor može da im produži za još najviše mesec dana.

Pritvor im je odlukom produžen 11. januara, a u pritvoru mogu da budu do 10. februara. Pošto je nedelja neradni dan, Sud će odluku o produženju, ili eventualnom ukidanju pritvora, zameniti za kućni pritvor ili neku drugu meru bezbednosti.

Mišković i ostali pritvoreni nalaze se u Okružnom zatvoru u Beogradu. Đuraškoviću i Miškovićima pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Oni se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

(RTS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog