Vijesti

Pronađena 383 litra spornog mlijeka

BANJALUKA - Inspektori za hranu Republike Srpske u opštinama Gradiška, Derventa, Bijeljina, Prnjavor, Bratunac, Prijedor i Doboj pronašli su 383 litra mlijeka proizvođača "Dukat" i "Vindija", serija i rokova trajanja za koje je laboratorijskim analizama dokazano da sadrže povećanu koncentraciju aflatoksina, pokazuju dosadašnje informacije sa terena.

Od pronađena 383 litra, 256 litara sami trgovci su izdvojili i povukli iz prometa prije dolaska inspektora, dok je u prometu zatečeno 127 litara i po nalogu inspektora povučeno, te naloženo njihovo uništavanje.

U Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Srni je rečeno da je u koordinaciji sa gradskom inspekcijom grada Banjaluka danas izvršeno dodatno uzorkovanje mlijeka proizvođača "Dukat" i "Vindija" različitih zapremina i rokova upotrebe.

"Uzeto je ukupno šest uzoraka koji su dostavljeni na laboratorijsku analizu, a sve količine uzorkovanog mlijeka zatečene u maloprodaji stavljene su van prometa do dobijanja rezultata“, navode iz Inspektorata.

U Inspektoratu ističu da inspektori za hranu Republike Srpske, opštinski i republički, kontinuirano rade na kontroli prodajnih objekata u Republici Srpskoj s ciljem pronalaženja i povlačenja sa tržišta mlijeka proizvođača "Dukat" i "Vindija", za koje je laboratorijskim analizama dokazano da sadrže povećanu koncentraciju aflatoksina.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog