Vijesti

Radnici u pravosuđu prekidaju štrajk - Odluka donesena nakon razgovora sa Dodikom

BANJALUKA - Štrajk radnika u pravosuđu Republike Srpske prekida se sa današnjim danom i u ponedjeljak, 18. februara, nastavlja se redovan rad, izjavio je predsjednik Granskog sindikata pravosuđa Siniša Petrović.

Petrović je rekao novinarima da je ovakva odluka donesena nakon razgovora predstavnika ovog sindikata sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je ponudio prihvatljivo privremeno rješenje za Sindikat pravosuđa.

"Dodik će izvršiti realokaciju sredstava iz budžeta predsjednika Republike da bi se izvršila nivelacija plata radnicima koji imaju najniža primanja u pravosuđu", naveo je Petrović.

On je dodao da je riječ o sredstvima za prva tri mjeseca ove godine sa nivelacijom plata sa ostalim budžetskim korisnicima, počevši od 1. januara, a biće isplaćena i naknada plata radnicima koji su bili u štrajku.

Petrović je naglasio da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 1.000 uglavnom administrativnih radnika u pravosuđu Srpske. Prema njegovim riječima, Sindikat će nastaviti razgovore sa Vladom Srpske radi iznalaženja dogoročnog rješenja za plate zaposlenih u pravosuđu.

(Srna/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog