Vijesti

Određen pritvor za 11 uhapšenih u akciji "Tesla"

BANJALUKA - Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u Banjaluci određivanje pritvora za 11 radnika "Elektrokrajine" privedenih u akciji "Tesla", zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj i ovlašćenja, rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona je dodala da je tužilac nakon ispitivanja predložio pritvor za Gorana Botića, Darka Bajića, Marka Miljevića, Sašu Pejčinovića, Stevu Kopanju, Dragana Ostojića, Milu Kojića, Vinka Savanovića, Miroslava Rakića, Radovana Garića i Damjana Dakića iz Banjaluke.


"Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te postojanja naročite okolnosti koja ukazuje da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", pojasnila je Đakovićeva.

Ona je dodala da će o prijedlogu za određivanje pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Radnici "Elektrokrajine" privedeni su u četvrtak, 14. februara, zbog sumnje da su omogućavali veću potrošnju električne energije od dozvoljene pojedinim ugostiteljskim objektima, a za to su ih nagrađivali vlasnici lokala, čime su pribavili veću protivpravnu imovinsku korist.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog