Region

Srpski hakeri oborili sajt univerziteta u Osijeku

Srpski hakeri "Tesla tim" oborili su sajt univerziteta u Osijeku na kojem su ostavili poruku o ubijanju srpske djece u logoru u Staroj Gradišci u Drugom svjetskom ratu.

Na naslovnoj strani Univerziteta "Josip Juraj Štrosmajer" u Osijeku nalazi se poruka iz "Dnevnika" Dijane Budisavljević u kojem svjedoči o umiranju djece u dječijoj bolnici u Staroj Gradišci.

"Činilo mi se da prije nego što dijete umre gliste napuštaju tijelo... Njihova tjelašca su stavljana na stepenice, koje su vodile na tavan, među prljavo rublje. Nisu im se ostavila ni odijelca...", napisala je Budisavljevićeva.

Ona dalje piše o dječacima koji su obučeni u ustaške uniforme i odvedeni u park u kojem su dugo stajala na suncu.

"Dvanaest hiljada spašene srpske djece, riječi nisu dovoljne da izraze našu zahvalnost", navodi se u poruci na sajtu Univerziteta.

Hakeri najavljuju da će napadi biti nastavljeni.

Dijana Budisavljević, djevojačko prezime Obekser, bila je humanitarac austrijskog porijekla koja je tokom Drugog svjetskog rata spasila 12.000 djece iz ustaških logora smrti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj
/NDH/.

Tokom četiri godine, između aprila 1941. i maja 1945. godine, više od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlađa su bila još u kolijevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti. Tokom Drugog svjetskog rata, jedino mjesto u Evropi gdje su postojali specijalni logori za djecu bila je Hrvatska.

Srpski hakeri su prije nekoliko dana izmijenili stranice Hrvatske biskupske konferencije na kojima je napisano "Jasenovac ne smije pasti u zaborav".

Hakerski kolektiv "Tesla tim" iz Srbije nedavno je na sajt Univerziteta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru postavio fotografije iz koncentracionog logora Jasenovac i tekst o ustaškim zločinima u nekadašnjoj NDH.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog