Kultura

Koncert za pomoć sestrama Gajić

BIJELJINA - U bijeljinskom Centru za kulturu sinoć je održan humanitarni koncert čiji je prihod namijenjen liječenju sestara Tatjane i Milane Gajić iz Banjaluke, koje boluju od teške bolesti lafore.

Prije početka koncerta pročitano je potresno pismo zahvalnosti učenicima Gimnazije "Filip Višnjić", organizatorima i svim građanima Semberije, koje su uputili roditelji ovih tinejdžerki.

Lafora je izuzetno rijetko i za sada neizlječivo neurološko oboljenje, koje odlikuje slabost u nogama koja napreduje do potpune nepokretnosti, otežanog govora i usporenosti u razmišljanju.

Ipak, nadu u liječenje daje istraživački tim iz Toronta koji će, prema riječima roditelja, uskoro ponuditi rješenje za liječenje ove opake bolesti.

Na koncertu za pomoć sestrama Gajić, koji je okupio veliki broj građana, nastupili su ansambl "Bisernica", hor "Libero", plesni studio "Megadens" i bend učenika Gimnazije "Filip Višnjić".

Učenica drugog razreda Gimnazije Anđela Ružić rekla je da ovo veče, koje je okupilo više od 500 građana, pokazuje da humanost nema granice.

"Želimo na ovaj način da pomognemo našim vršnjakinjama i sigurni smo da će im ovo mnogo značiti, ali i pomoći u nastavku liječenja", rekla je Ružićeva ispred organizatora.

Ona kaže da će novac od prodatih ulaznica, kao i dobrovoljni prilozi građana, već sutra biti uplaćeni na račun roditelja Milane i Tatjane Gajić.

Organizatori humanitarnog koncerta su učenici srednjih škola u Bijeljini - učesnici Programa mladih lidera i Centar za kulturu, u saradnji sa Omladinskom organizacijom "Proni".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog