Region

Služio kaznu u 92 godini

Blače - Devedesetdvogodišnji Radeta Radovanović iz blačkog sela Drešnice, kao najstariji pritvorenik prokupačkog Okružnog zatvora nedavno je odslužio tromjesečnu kaznu zatvora.

Ipak, pošto je vezan za invalidska kolica i kreće se jedino uz pomoć štaka, deo kazne je odležao u prokupačkoj bolnici. Zatvorsku kaznu, Radeta je "zaradio" zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja odnosno puške koju je sam napravio, a za koju ga je prijavio komšija.

- Tačno je da sam napravio pušku od drveta i gvožđa i da sam prijetio komšiji sa kojim nisam u dobrim odnosima ali je sigurno ne bih upotrijebio. Uostalom, sa tim komšijom sam u svađi godinama i da sam želio da pucam u njega uradio bih to mnogo ranije - priča Radeta i objašnjava da bi se za razliku od mnogih koji pritvoreničke dane ne žele da pamte, rado vratio u zatvor!

- Iskren da budem, ponovo bih se vratio jer su hrana i uslovi u zatvoru odlični, a prijalo mi je i to što za razliku od kuće, tamo nisam bio sam - priznaje ovaj vremešni čovjek dok u šali dodaje da će mu se želja o povratku u zatvor možda i ispuniti jer mu je tokom "zatočeništva" stigla prijava za neplaćenu struju od 100.000 dinara, a koju on ne može da plati.

(Novosti/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog