Region

Pantić podnio ostavku na mjesto predsjednika K. Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Krstimir Pantić podnio je juče ostavku na funkciju predsjednika opštine Kosovska Mitrovica, nakon što je krajem prošle godine postao zamjenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.


Pantić je ostavku podnio na sjednici Skupštine opštine /SO/ Kosovska Mitrovica, jer po zakonu ne može istovremeno da obavlja dvije javne funkcije.

Pantić je u izjavi novinarima podsjetio da ga je Vlada Srbije 29. decembra imenovala na mjesto zamjenika direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Shodno odredbama Zakona za borbu protiv korupcije da javni funkcioner ne može obavljati istovremeno dve javne funkcije, u skladu sa zakonom i vremenskim periodom koji je određen tim zakonom, odlučio sam da na današnjoj sednici skupštine opštine podnesem ostavku na mesto predsednika opštine", rekao je Pantić.

Novi predsjednik opštine biće izabran na posebnoj sjednici lokalnog parlamenta, koja će biti održana u roku od sedam dana.

U Skupštini opštine Kosovska Mitrovica danas je "prekomponovana" vlast, i u njoj više nije Demokratska stranka Srbije. Vlast u toj opštini do sada su činili odbornici SNS-a i DSS-a.

Novu odborničku većinu čine Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije, koalicija oko socijalista i građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

Na zahtjev nove većine zatražena je smjena predsjednika i sekretara SO, Aleksandra Babinčeva i LJiljane LJumović, koji su članovi DSS-a.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog