Region

Јešić se sumnjiči za milionske malverzacije

U policiji je spremljen poziv za saslušanje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Јešića koji se sumnjiči za milionske malverzacije, piše današnji "Informer".

Јešiću je javljeno da su otvorene ozbiljne istrage o njegovom poslovanju. On je sa podacima o mlijeku i aflatoksinu pokušao da izazove haos i spriječi sprovođenje zakona, navode mediji.

Јešić se sumnjiči da je uzeo mito prilikom renoviranja Sokolskog doma u Inđiji, ali i da je sa biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem potpisao štetan ugovor i ustupio mu zemljište za izgradnju fabrike cigareta.

Mediji navode, da je Јešić 2002. i 2003. godine, zaobilazeći zakon, potpisao ugovor o renoviranju Sokolskog doma sa firmom "Vizor" iz Novog Sada i da je vrijednost radova sa početnih 14 miliona dinara podignuta aneksima na
21 milion.

Znatan dio novca "Vizor" je kao donaciju uplatila udruženju građana Medijum grup, koje vodi Јešićev brat Vladimir. Najveća mahinacija u koju je Јešić umiješan je dodjela pod sumnjivim okolnostima zemljišta u Slobodnoj zoni u Inđiji, vrijednog oko četiri miona evra, Peconijevoj firmi "Invej".

Uskoro šaljemo poziv Јešiću, a ako se ne odazove za njim će biti raspisana potjernica, piše list, pozivajući se na izvor iz vrha MUP-a. List napominje da Јešić danas nije odgovarao na pozive, a da u DS nisu htjeli da komentarišu nezvanične informacije.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog