Region

DS-u blokirani svi bankovni računi u Srbiji

Svi računi Demokratske stranke u svim bankama u Srbiji su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine , koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara (oko 5,9 miliona KM), saznaje list "Danas".

U dopisu sekretarke Demokratske stranke Tamare Tripić članovima Glavnog i Pokrajinskog odbora, okružnim, gradskim i opštinskim odborima stranke, navodi se da su računi u blokadi od 4. marta.

"Računi su blokirani jer je DS za potrebe kampanje pred prošlogodišnje majske izbore podigla kredit kod RBV, a u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbjeđenja, te je banka pokrenula postupak prinudne naplate", navodi se u dopisu.

Ta blokada podrazumijeva da će RBV skidati sva sredstva sa svih računa DS-a dok ne izmiri dugovanja koja iznose 335 miliona i 390.000 dinara.

"Da bismo izmirili ovaj dug, DS mora da pruži garancije, odnosno finansijska obezbjeđenja, kako bi nam bio omogućen reprogram kredita na 36 mjeseci i skinuta blokada sa svih računa. Molimo vas da razumijete situaciju u kojoj se od danas DS nalazi i da ne predviđate i ne pravite bilo kakve troškove, jer ćemo takvim poslovanjem prekršiti Zakon", navodi se u dopisu Tripićeve.

Portparolka DS-a Aleksandra Јerkov potvrdila je za "Danas" da je došlo do blokade, ali i izrazila nadu da se radi o "proceduralnom zastoju" koji će biti otklonjen u najskorije vrijeme.

(RTRS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog