Region

Širom Srbije hapšenja zbog malverzacija sa gorivom

Niška policija širom Srbije uhapsila devet osoba zbog zlopotrebe službenog položaja, utaje poreza i falsifikovanja službenih isprava. Uhapšeni su lož-ulje prodavali kao evrodizel i D2 kako bi izbjegli plaćanje akciza i poreza, saopštava niška policija. Država oštećena za skoro tri miliona evra.

Širom Srbije niška policija, u saradnji sa Poreskom upravom, uhapsila je devet osoba osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, utaju poreza i falsifikovanje službenih isprava.

Akcija je sprovodena u Šidu, Nišu, Paraćinu, Beogradu, Obrenovcu, Babušnici, okolini Leskovca i okolini Svilajnca.

Uhapšeni su: Slobodan V. iz Šida, Milivoje L. iz Šida, Zoran H. F. iz Niša, Ivan S. iz Leskovca, Aleksandar A. iz Beograda, Zoran M. iz Obrenovca, Nikola Đ. iz Paraćina, Slaviša M. iz Svilajnca i Miodrag R. iz Babušnice, saopštila je niška policija.

Sumnja se da su oni u periodu od 1. avgusta 2011. godine do 31.maja 2012. godine sačinili falsifikovanu dokumentaciju za nabavljeno lož-ulje, koje su preimenovali i prodavali kao evrodizel i dizel D2 u cilju sticanja protiv pravne imovinske koristi i izbjegavanja plaćanja akciza i poreza, navodi se u saopštenju.

Devetorica uhapšenih osumnjičeni su da su kao ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima "Slobeks oil" u Šidu, "LPM Termil" u Šidu, "Hadži invest" u Nišu, "Ekskalibur Pro" u Nišu, "Bavardi" u Beogradu, "Selekšn point" na Novom Beogradu, "Nikđor" u Paraćinu i "NN trejd" u Svilajncu, za količinu od 7.914.293 litara lož-ulja koje su u promet pustili kao evrodizel i dizel D2 i pritom izbjegli plaćanje akciza, poreza na dodatnu vrijednost i poreza na prihod građana, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 790.101.566 dinara i oštetili budžet Republike Srbije za iznos od 315.561.988 dinara.

Sva uhapšeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnom sudu.

(RTS/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog