Vijesti

Sukob SNS-a i DNS-a preko zvorničkog Doma zdravlja

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Zvornik optužio je direktora Doma zdravalja u tom gradu, Milana Kikića, za loše stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kikić odbacuje sve navode i objašnjava da se radi o obmanjivanju javnosti od strane bivših partijskih kolega.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke iz Zvornika nedavno je istakao da je direktor Doma zdravlja Zvornik Milan Kikić, ovu instituciju doveo u skoro bezizlaznu situaciju. “Obaveze prema dobavljačima, radnicima, a i po osnovu kredita su skoro 4 miliona KM. Kikić, inače kadar DNS-a, u predizbornoj kampanji primio je u radni odnos oko 40 radnika u, po njima, ionako “pretrpan kolektiv”", tvrde u OO SNS.

Nakon ovog, uslijedilo je juče još jedno sopštenje OO SNS-a vezano za rad zvorničkog Doma zdravlja u kojem se, između ostalog, navodi: "Zvornički Dom zdravlja ima pet vozila, od toga dva sanitetska – što je realno malo, bar kada su u pitanju sanitetska vozila. Međutim, zaprepašćujuća je činjenica da je za vrijeme „rukovođenja“ Domom zdravlja direktor Milan Kikić, kadar Demokratskog narodnog saveza za održavanje tih vozila, u 2011. i 2012. godini potrošio 46.930,00 KM, što je veći iznos nego što je tržišna vrijednost cjelokupnog voznog parka."

Direktor zdravlja Milan Kekić za Frontal ističe da OO SNS Zvornik nastavlja višemjesečnu medijsku i političku hajku na Dom zdravlja Zvornik i direktora Milana Kikića samo iz jednog razloga jer je Milan Kikić  kadar DNS-a.

“Znajući da je većina današnjih članova OO SNS Zvornik u stvari bivši članovi DNS-a koji su napustili DNS kada je iz nje isključen Hadži Jovan Mitrović inače sadašnji predsednik Srpske napredne stranke jasna je i pozadina svih napada na Dom zdravlja Zvornik i na Milana Kikića odnosno na DNS “, podvlači Kikić.

Kikić tvrdi da u momentu kada nisu uspjeli u ostvarenju svojih političkih ciljeva nakon lokalnih izbora u oktobru 2012. godine, tj. ulaska u vlast i dobijanja mogućnosti da postave "svog" direktora Doma zdravlja Zvornik, OO SNS Zvornik krenuo na političku hajku protiv Doma zdravlja Zvornik i direktora navodeći niz netačnih i paušalno iznesenih podataka koji se odnose na rad DZ Zvornik pokušavajući da obmane javnost i stvore sliku kako je stanje u ovom domu haotično.

Kikić kaže i da je stanje u Domu zdravlja Zvornik slično kao i u većini zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, a u odnosu na zdravstvene ustanove u regiji i znatno povoljnije.

“Dom zdravlja Zvornik uspjeva da ostvari planirani broj i  nivo usluga  što se vidi iz anketa i izveštaja koje sprovodi Fond zdravstvenog osiguranja RS a tiču se zadovoljstva korisnika usluga, tako da priče o haotičnom stanju u Domu zdravlja Zvornik su neosnovane”, ističe Kikić.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog