BiH

Potpisani ugovori o udruživanju sredstava za projekte u Posavini i Srebrenici

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predstavnik CRS-a za BiH Mark D'Silva potpisali su u Sarajevu ugovore o udruživanju sredstava za projekte „Održivi povratak u Posavinu kroz ekonomsko osnaživanje povratnika u Derventu i Brod“ i „Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska reintegracija“.

Ove projekte CRS implementira sredstvima Odjeljenja Vlade SAD-a za populaciju, izbjeglice i migracije (BPRM), Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Opštine Srebrenica i CRS-a.  

Prilikom potpisivanja ugovora ministar Čordaš je izrazio zadovoljstvo uspješnom dugogodišnjom saradnjom na implementaciji zajedničkih projekata, te posebno istakao važnost projekata u Posavini. Ministar je dodao kako ovaj vid saradnje omogućava da se efekti uloženih sredstva za projekte uvećavaju za dobrobit ljudi u potrebi. Učesnici sastanka su se složili da je na ovaj način pružena pomoć kvalitetnija i sveobuhvatnija, te se tako pruža pomoć pojedincima i porodicama, ali i cjelokupnim zajednicama. 

Predstavnik CRS-a za BiH Marc D'Silva i voditelji projekata CRS-a su ministru Čordašu predstavili napredak projekata u Posavini i Srebrenici, te zahvalili na veoma kvalitetnom učestvovanju predstavnika Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske na projektima. Osim ova dva projekta, Ministarstvo je izdvojilo sredstva i za projekat „Podrška manjinskom povratku u Bosansku Posavinu, opština Derventa“.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog