Vijesti

Mamić: Ministar ne može da bude stranac

ZAGREB - Sportski direktor Fudbalskog kluba "Dinamo" iz Zagreba Zoran Mamić izjavio je da njegov brat Zdravko, koji je na nacionalnoj osnovi vrijeđao hrvatskog ministra Željka Jovanovića, nije podsticao na mržnju, već smatra da na toj funkciji ne može biti stranac.

"Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac. U tom kontekstu je izrečena izjava, znači kroz nikakvu mržnju prema srpskom narodu i srpskoj manjini", rekao je Zoran Mamić novinarima.

On kaže da stoji iza svake bratove riječi i da je porodica sretna i ponosna na njega.

Izvršni predsjednik "Dinama" Zdravko Mamić pušten je juče da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun hrvatskog ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno podsticao na nasilje i mržnju.

Mamić je u petak u radijskoj emisiji rekao da Jovanović "mrzi sve hrvatsko", da je "uvreda za hrvatski mozak" i da "kao Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu ne može da vodi taj najvažniji resor u Hrvatskoj".

Iz zagrebačkog Opštinskog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Mamić putem radija javno podsticao na mržnju prema ministru Jovanoviću, istovremeno iskazujući izrazitu netrpeljivost i podstičući na mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

Ove izjave, upozoravaju iz tužilaštva, dodatno dobijaju na težini uoči fudbalske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Srbije i izazivaju bojazan da će dovesti do nereda i remećenja javnog reda i mira.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog