Vijesti

Delegacija opština iz RS u posjeti sjeveru Kosova

BIJELJINA - Delegacija nekoliko opština i gradova iz Republike Srpske putuje danas u posjetu sjevernom dijelu Kosova, gdje će se informisati o zainteresovanosti tamošnjih opština za sklapanje sporazuma o bratimljenju

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Mićo Mićić rekao je Srni da će se delegacija iz Srpske tokom trodnevne posjete opštinama u sjevernom dijelu Kosova upoznati o situaciji i informisati o mogućnostima saradnje.

Mićić, koji je gradonačelnik Bijeljine, rekao je da će predstavnik ovog grada u delegaciji biti načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, koja organizuje akciju bratimljenja gradova i opština Republike Srpske i Kosova i Metohije, saopšteno je da će danas u 17.00 časova u Domu kulture "Vojvodina" u Zubinom Potoku biti obavljeno potpisivanje "Povelje o namjerama".

U saopštenju se ističe da se akcija bratimljenja organizuje radi boljeg povezivanja, uspješne saradnje i uzajamne pomoći. "Kako bi ostvarili lične kontakte i stekli neposredna saznanja o situaciji u opštinama južne srpske pokrajine, predstavnici opština i gradova Republike Srpske obići će kulturno-istorijske spomenike i znamenitosti Kosova i Metohije i upoznati se sa životom Srba severno i južno od reke Ibar", navodi se u saopštenju.

Prema protokolu trodnevne posjete, predviđeno je da delegacija iz Srpske posjeti i spomenik kosovskim junacima na Gazimestanu, Prizrensku Bogosloviju, manastire Visoki Dečani i Pećku Patrijaršiju.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nedavno je najavio bratimljenje opština na Kosovu i iz Republike Srpske, jer je to, kako je ocijenio, konkretan način da se pomogne Srbima u pokrajini.

(Agencije/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog