Region

Vučić: Neće biti promjene premijera

Beograd - Potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić rekao je da neće biti promjene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će vjerovatno biti rekonstrukcije vlade.

Vučić je novinarima rekao da će naprednjaci, ako budu htjeli i budu bili nezadovoljni radom premijera, tražiti izbore, ali da to za sada nije slučaj.

On je poručio i da on "nije kao neki drugi i da ne radi isto kao takvi" i dodao: "Moj cilj je modernizacija Srbije i napredak a ne u koju ću fotelju da sednem."

Vučić je ponovio da bilo kakvih promena neće biti sem rekonstrukcije vlade, koja zavisi od onoga što će reći njegova stranka.

Vučić je rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke na sjednici, koja će biti održana posle 2. aprila, razmatrati pitanje rekonstrukcije Vlade.

Upitan da li će na mjestu premijera zameniti Dačića, Vučić je rekao da se to neće dogoditi.

"To se neće dogoditi zato što smo časni i pošteni ljudi", rekao je Vučić i dodao da za Srbiju ne bi bilo dobro da se ide na izbore samo zato da bi on postao premijer.

Vučić je rekao da očekuje da će Srbiji na razgovorima u Briselu 2. aprila biti ponuđeno više nego što je to učinjeno 20. marta i da će i druga strana napraviti bar male ustupke u pregovorima u vezi s pitanjem nadležnosti zajednice srpskih opština na Kosovu. "Uveren sam da će Srbiji 2. aprila biti ponuđeno nešto o čemu će moći da se izjašnjava", rekao je Vučić i dodao da na prošlom sastanku u Briselu Srbiji nije bilo ponuđeno ništa.

Kako je naveo, očekuje da 2. aprila i prištinska strana napravi ustupak jer je to u interesu ne samo Srbije, već čitavog regiona i Evrope.

Vučić je rekao da će državni vrh sutra ili prekosutra održati sastanak o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu.

Upitan o najnovijim hapšenjima u Razvojnoj banci Vojvodine zbog malverzacije, Vučić je rekao da nisu tačne optužbe opozicione Demokratske stranke da je borba protiv korupcije selektivna, odnosno da je uperena protiv političkih protivnika.

Govoreći o kreditu koji je Demokratska stranka uzela u Razvojnoj banci Vojvodine, Vučić je upitao u kojoj to zemlji kredit od više miliona evra može da se uzme bez ikakvih garancija, samo na osnovu lične karte.

(B92/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog