Vijesti

Carina.hr - Otkriven pokušaj nezakonitog prenosa gotovine u iznosu od 450.000 EUR-a (FOTO)

Na zvaničnom portalu carine Republike Hrvatske danas je objavljena informacija u "pokušaju nezakonitog prenosa gotovine u iznosu od 450.000 €". Informaciju sa www.carina.hr prenosimo u cjelini u izvornom obliku.

Dana 24. ožujka 2013. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, carinski službenici CI Stara Gradiška prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „AUDI“ Q7, registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, otkriven pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine u iznosu od 450.000 EUR-a.
 
Na ulazni kolni trak pristiglo je putničko motorno vozilo, u kojem se osim vozača nalazio i drugi državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog sumnjivog ponašanja putnika vozilo je izdvojeno za detaljan pregled.

Prilikom pretrage navedenog motornog vozila ovlašteni carinski djelatnici i djelatnici MUP-a GP Stara Gradiška, u prtljažnom prostoru vozila, u putnoj torbi pronašli su neprijavljena novčana sredstva u iznosu od 450.000 EUR-a.

Predmetna novčana sredstva privremeno su oduzeta, a u svezi iste obaviješten je Ured za sprječavanje pranja novca, te je podnijet Optužni prijedlog protiv imenovanog pri Financijskom inspektoratu Republike Hrvatske.

 

(Carina.hr/Frontal)

Povezane vijesti:
Iz drugih medija (RTVBN) - Slobodanu Stankoviću vlasniku “Integrala” policija oduzela 450.000 EUR

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog