Vijesti

Jovičić: MUP u borbi protiv privrednog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić poručio je da će svi koji se ogriješe o zakon biti lišeni slobode i procesuirani i da neće biti privilegovanih.Navodeći da je privredni kriminal rak-rana svakog društva, pa i Srpske, Jovičić je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/energiju usmjeriti ka borbi protiv tog zla, od kojeg svi trpe štetu.

"Ako se privredni kriminal ne svede na minimum, budžeti će biti u deficitu, mnogo manje novca će biti za potrebe državnih službi, a to samo po sebi dovodi do problema", rekao je Jovičić za "Pres".

On je dodao da su ga šefovi organizacionih jedinica koji se bave borbom protiv organizovanog kriminala informisali o tome da je u pripremi nekoliko ozbiljnih i zvučnih predmeta.

Jovičić je rekao da postoji potreba i za nabavkom novih službenih vozila i uniformi i opreme, te da je posjetio sve organizacione jedinice MUP-a i prikupio podatke o tome šta im najviše nedostaje, da bi bio poboljšan kvalitet rada.

Prema njegovim riječima, jedna od stavki je i vraćanje plate na prethodni nivo.

Jovičić je uvjeren da će MUP i dalje imati dobru saradnju sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, kao i da će se raditi na poboljšanju saradnje u svim segmentima i sa svim policijskim agencijama.

(SRNA/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog