Vijesti

Vrhovni sud RS ukinuo presude inspektorkama

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je osuđujuće presude Mirjani Jočić (50) i Aniti Vrančić (38), suspendovanim inspektorkama Republičke uprave za igre na sreću koje su uhapšene u akciji "Kubikus".

Čitav slučaj ponovo je vraćen u nadležnost Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Banjaluci. Presuda je ukinuta zbog proceduralnih grešaka, tako da bi se inspektorke uskoro mogle naći i na slobodi.

U julu prošle godine Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci za najteže oblike privrednog kriminala, osudilo je na ukupno dvije i po godine zatvora Mirjanu Jočić i Anitu Vrančić. Jočićeva je proglašena krivom za zloupotrebu službenog položaja i osuđena je na godinu i šest mjeseci zavora, a Vrančićeva je zbog zloupotrebe položaja osuđena na godinu dana. Sudija Vesna Stanković Ćosović je ovim inspektorkama izrekla i mjeru zabrane obavljanja poslova inspektora u trajanju od pet godina.

Vrančićeva i Jočićeva su priznale krivicu i zaključile sporazume sa Specijalnim tužilaštvom, ali je ove sporazume sud odbacio, između ostalog, jer kazne od šest mjeseci zatvora nisu bile adekvatne težini djela.

(Nezavisne/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog