Vijesti

Radmanović 10. aprila u Generalnoj skupštini UN

SARAJEVO- Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv za učešće na otvorenoj debati Generalne skupštine UN o ulozi međunarodnog krivičnog prava u pomirenju, koja će biti održana 10. aprila u Njujorku, a delegaciju će predvoditi predsjedavajući Nebojša Radmanović.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je poziv predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da članovi Predsjedništva BiH 23. aprila posjete Srbiju, saopšteno je iz Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH će učestvovati na trilateralnom sastanku Predsjedništva BiH, predsjednika Srbije i predsjednika Turske 14. i 15. maja u Turskoj.

Predsjedništvo je donijelo odluku o postupku imenovanja ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika BiH, kojom je normativno harmonizovan i usklađen način i postupak imenovanja ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika BiH.

U saopštenju se navodi da je donošenjem odluke regulisano ovo pitanje na integralan način i jedinstvenim aktom, a ne, kako je to ranije bio slučaj, pojedinačnim odlukama.

Donesena je odluka o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum između BiH i Norveške o provođenju Projekta “Javne službe za tržište nekretnina i evropske integracije”, i za Sporazum o saradnji Savjeta ministara BiH i Vlade Moldavije u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija.

Donesena je i odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o saradnji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede Hrvatske.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluku o promjeni šefa delegacije BiH za vođenje pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma o saradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, ilegalne trgovine drogom i organizovanog kriminala.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o odbijanju molbi za pomilovanje osuđenih lica.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog