Gostujući na RTS Aleksandar Vučić je izjavio da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinuđena da bira između dvije teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na sjeveru KiM ili odbijanja da potpiše sporazum sa Prištinom. Prema njegovim riječima, plan koji je Beogradu ponuđen je veoma loš za naš narod, a istovremeno je i nepostizanje sporazuma s Prištinom veoma loše za našu zemlju, jer bi nepostizanje sporazuma praktično značilo zatvorena vrata Srbiji u svijetu i manje novca.

- Moramo da nađemo zajednički jezik sa zapadnim silama - rekao je Vučić i istakao da je veliko pitanje da li će se u tome uspjeti.

Vučić je rekao da je Srbija „između čekića i nakovnja“ i „pred nemogućom misijom“ i da je veoma važno da se odluka koja će biti donijeta, ako je moguće, donese jedinstvenim stavom političkih aktera u zemlji.

- Šta god da uradimo svako od nas nosiće težak teret - naglasio je Vučić. - Najpoštenije je to što smo se vratili da kažemo narodu o čemu je riječ. Mi nismo išli u Brisel da se dodvoravamo bilo kome, išli smo da predstavljamo naš narod i zemlju i posao nam je da kažemo kakve su posljedice prihvatanja ili odbijanja.

(Novosti/Frontal)