Region

Vlada Srbije odbila rješenje za KiM, traži hitan nastavak dijaloga

Vlada Srbije jednoglasno je danas odlučila da zatraži hitan nastavak dijaloga sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije.

Premijer Ivica Dačić je rekao da Vlada Srbije ne može da prihvati principe koji su usmeno predočeni njenom pregovaračkom timu, jer oni ne garantuju punu bezbjednost, opstanak i zaštitu ljudkih prava pripadnika srpskog naroda na KiM.

Sporazum zasnovan na ponuđenim principima, dodao je premijer, ne bi doveo do konačnog i održivog rješenja i preovladavanja sadašnjeg stanja na KiM.

Vlada je istovremeno potvrdila opredijeljenost da se mirnim putem kroz dijalog dođe do trajnog rješenja koje će biti čvrst osnov za izgradnju trajnog mira.

"Dosadašnjim učešćem u dijalogu i spremnošću na kompromis Vlada Srbije je pokazala iskrenu riješenost da se postigne sveukupni dogovor", rekao je Dačić, koji je ministrima pročitao predložene zaključke.

Za "Zaključak o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini uz posredovanje EU" glasali su svi prisutni članovi vlade.

Sjednici nije prisustvovala ministarska regionalnog razvoja Verica Kalanović zbog, kako je navedeno, bolesti.

Vlada je ovlastila premijera da o ovoj odluci obavijesti predstavnike Evropske unije.

(Novosti/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog