Region

Izborna komisija: Pobjednik Vujanović

PODGORICA - Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović pobijedio je na nedjeljnim predsedničkim izborima sa osvojenih 161.940 glasova ili 51,21 odsto u odnosu na 154.290 glasova ili 48,79 odsto koliko je dobio njegov protivkandidat Miodrag Lekić.

Ovo je u ponedjeljak kasno poslije podne saopštio Ivan Kalezić, predsjednik Državne izborne komisije. Ova odluka je, kako je naglasio, donijeta većinom glasova u Komisiji - za nju su glasali predstavnici vladajuće koalicije, dok su protiv bili predstavnici Nove srpske demokratije i Pozitivne Crne Gore, a predstavnici Socijalističke narodne partije su bili uzdržani.

Kalezić je ponovio da je na izborima pravo glasa imalo 511.405 građana, od čega je 326.793 iskoristilo to pravo, a bilo je 10.563 nevažeća listića. Po njegovim riječima, konačni rezultat izbora biće objavljen vrlo brzo ukoliko ne bude prigovora predsjedničkih kandidata. Ukoliko ih bude, krajnji rok za objavljivanje konačnih rezultata je za 11 dana.

Predsjednički kandidati imaju pravo podnošenja prigovora ukoliko smatraju da je bilo nepravilnosti na određenim biračkim mjestima. Prigovor se prvo podnosi biračkim odborima i opštinskim izbornim komisijama, potom Državnoj izbornoj komisiji a na kraju i Ustavnom sudu.

(Novosti/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog