Region

Nove pregovore će voditi Štefan File?

BEOGRAD - Novi posrednik u pregovorima Beograda i Prištine biće najvjerovatnije Štefan File, komesar za proširenje Evropske unije, piše današnji ''Blic''.

''Šefica diplomatije EU Ketrin Ešton završila je sa ulogom posrednika u pregovorima Beograda i Prištine'', piše ''Blic'' pozivajući se na diplomatske izvore koji navode da će novi posrednik u pregovorima, najvjerovatnije biti File, koji je od ranije zainteresovan za tu ulogu.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u subotu u intervjuu listu "Danas" da će Beograd nastaviti pregovore s Prištinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rješenje kosovskog problema.
''Srbija je spremna ako ne bude više bilo posrednika, da nastavi i direktne razgovore sa samom Prištinom, prije svega zato što je problem Kosova problem Beograda i problem Prištine, i mi moramo i da nađemo način da ga riješimo'', rekao je Dačić.

On je istakao da je najrealnije da prestane da se rješavanje najvećeg problema Srbije vezuje samo za približavanje EU.
''Mi Kosovo riješavamo da bismo mogli normalno da živimo, a ne da bismo dobili datum. Taj datum je, opet, svakako naš cilj, i to iz istog razloga - da bismo, konačno, živjeli normalno'', rekao je premijer.

(Tanjug/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog