Region

Pastor: Neću raspisati vanredne izbore

NOVI SAD - Predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da neće raspisati vanredne pokrajinske izbore, uprkos zahtjevima pojedinih opozicionih stranaka u pokrajinskom parlamentu za njihovo hitno održavanje.

On je na konferenciji za novinare naveo da, bez obzira na prikupljanje potpisa za vanredne izbore i skupove na kojima se traži smjena vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, postoji jasno propisana procedura za raspisivanje pokrajinskih izbora.

Pastor je dodao da će ove sedmice obaviti konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa i u dogovoru s njima odrediti datum prve naredne sjednice na kojoj će se naći i Prijedlog deklaracije o zaštiti ustavnih prava Vojvodine.

"Toj sednici prethodiće zasedanje Odbora Skupštine AP Vojvodine za ustavno-pravna pitanja na kojem će biti raspravljano o predlogu te deklaracije", rekao je Pastor.

Opozicione stranke u pokrajinskom parlamentu, predvođene Srpskom naprednom strankom /SNS/, na nedavno održanom protestnom skupu u Novom Sadu zatražile su ostavku Pajtića i momentalno raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu AP Vojvodine.

Te stranke su ovu deklaraciju ocijenile separatističkim dokumentom, kojim bi bio doveden u pitanje ostanak Vojvodine u Srbiji.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog