Vijesti

Uhapšeni funkcioneri Boračke organizacije Doboj

DOBOJ- Dva lica, koja su uhapšena u nastavku akcije "Proljeće", dok su obavljala funkcije predsjednika Predsjedništva i predsjednika Skupštine Boračke organizacije Doboj, iskoristila su svoj položaj i zaključila ugovore o besplatnom školovanju, na teret ove organizacije, sa 85 lica koja ne pripadaju boračkoj populaciji.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da su uhapšeni R.I. i V.B, u periodu od oktobra 2010. do septemba 2012. godine, izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi čime su nanijeli štetu Boračkoj organizaciji Doboj u iznosu od 326.100 KM.

Za isti iznos jedna visokoobrazovna ustanova u Doboju stekla je imovinsku korist.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršeni su pretresi službenih prostorija dobojske Boračke organizacije, kao i kuće u vlasništvu lica R.I. prilikom čega je pronađena i izuzeta dokumentacija koja može da posluži kao dokaz izvršenja navedenih krivičnih djela i drugih nezakonskih radnji.

Nad licima R.I. i V.B. u toku je kriminalistička obrada, a po završtku dokumentovanja i uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biće proslijeđeni Okružnom tužilaštvu Doboj.

Ova lica uhapšena su juče u nastavku operativne akcije "Proljeće" Ministartsva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela koruptivnog karaktera.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Radojici Ignjiću i Vinku Brestovcu.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog