Region

Niški aktivisti očistili spomenik Šabanu Bajramoviću i poručili: J... vas tender! Smrt fašizmu!

Grupa niških aktivista koji se predstavljaju kao Antifa ekipa, očistila je u srijedu rano ujutru spomenik Šabanu Bajramoviću u Nišu. Neočišćeno je ostalo samo postolje, po kojem su bili nacrtani kukasti krstovi.

Aktivisti su poslije akcije za nogu spomenika privezali tablu sa natpisom "Živeo Šaban! J... vas tender! Smrt fašizmu!", koju je policija potom uklonila.

Kako je objavljeno na blogu  Antifa ekipa je "prethodno pobjedila na tenderu", pobjedviši "gradsku peronicu 'Pranje veša, novca i obraza', kao i 'Kika gradnju' u vlasništvu ko-zna-kog glavonje gradskog".

Naime, par drugova iz borbene Antifa ekipe dali su najbolju ponudu koja glasi: "25 minuta x 8 ruku x antifašistički duh = 100 % uspjeha", navedeno je na blogu.  Dodaju i da "gradski oci sada moraju da nađu drugi način za pranje novca kojim bi obezbijedili sebi 'povišicu' koju će da preusmjere na račun inostranih fakulteta koje im pohađaju djeca ili pak u fond za izgradnju vikendice".

"Poruka govnarima na vlasti i u policiji: ”Ne uzimajte Šabana u usta samo kada se dodvoravate strancima i njihovim parama. Dosta sa licemerjem! Jebo vas Konstantin i turisti!“

 

(Blic.rs/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog