Vijesti

Praznično radno vrijeme

Banjaluka - Iako su se prvomajski i vaskršnji praznici kalendarski približili praznični dani za mnoge će biti radni, pa će tako dežurati ljekari i apotekari, radiće trgovci u dragstorima, taksisti, dok će u mesnicama i trgovinama biti skraćeno radno vrijeme od sedam do 12 časova.

Građanima će biti na usluzi apoteka “Prvi maj”, benzinske pumpe, hitna pomoć, policija, vatrogasci i službe informacija. Služba hitne pomoći dežuraće non-stop, dok će timovi službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova.

Dežuraće i jedan stomatolog u ambulanti u Službi hitne pomoći tokom 24 časa. Specijalističke pedijatrijske ambulante radiće u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u ambulantama u Poliklinici - rekla je portparol Doma zdravlja Dušica Stanković. U gradskoj Vatrogasnoj brigadi ističu da ni za njih nema odmora dok drugi praznuju.

Praznike će radno provesti dežurna smjena kao i smjena u pripravnosti. Za nas nema praznika - rekao je komandir čete Miroslav Malinić.

Tokom praznika na usluzi će biti otvoreni i neki od gradskih dragstora, kao što su “Moj market”, “Dragan”, “Sindi”... Kada je riječ o taksi prevoznicima, neki od njih tokom praznika će raditi kao i običnim danima.

Kod nas nema praznika, radimo kao i obično istim intenzitetom - rekli su u “Patrol taksi”, što su potvrdili i ostali prevoznici.

Administrativna služba grada neće raditi 1. i 2. maja, te 9. maja zbog Dana pobjede nad fašizmom.

Kad je u pitanju obilježavanje Vaskršnjih praznika, ASBL neće raditi 3. i 6. maja ove godine, na Veliki petak i Vaskršnji ponedjeljak - saopšteno je iz službe grada.

U saopštenju se dodaje da građani ne bi bili uskraćeni za određenu vrstu usluga, zbog tri neradna dana u kontinuitetu, gradonačelnik Slobodan Gavranović je odredio da se u subotu, 4. maja, organizuje rad-dežurstvo Prijemne kancelarije, i to od osam do 16 časova.

Drugog dana republičkog praznika, u četvrtak 2. maja, na području grada mogu da rade prodavnice mješovite robe, kiosci, autopraonice od sedam do 16 časova - saopšteno je iz službe grada.

Cisterna na Banja brdu

Zbog neispravnosti vode na Banj brdu izletnike će za 1. maj vodom za piće snabdijevati cisterne.

Uzeli smo uzorke vode na izletištu Banj brdo, poslali na analizu i iako nismo dobili rezultate ova lokacija nije pod stalnim nadzorom. Tako će biti dok se ne uspostavi sistem hlorisanja i dok ne budemo utvrdili da je voda ispravna za piće - rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Slaviša Sandić.

Iz preduzeća “Eko-bel” poručuju da će obaviti preventivno uništenje krpelja na Banj brdu da bi građani bezbrižno proslavili praznike.

(Glas Srpske/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog