Tviterizacija RS

Radojičić: Značaj društvenih mreža i u politici postaje veći

Novi Vinodolski - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je danas da je primijetno da značaj društvenih mreža i u politici postaje veći, te da one mogu biti korisne u državnoj upravi, kao i u rješavanju pojedinačnih problema građana.

Radojičić, koji u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj učestvuje na regionalnoj konferenciji o društvenim mrežama "Tvitomanija", rekao je da značaj društvenih mreža u politici postaje veći, jer je to jedan od načina informisanja javnosti o onome što radite i o onome što su vaši stavovi, te način komunikacije sa građanima koji je dvosmjeran.

Prema njegovim riječima, na konferenciji je prisutno nekoliko stotina učesnika iz svih zemalja bivše Jugoslavije koji raspravljaju o upotrebi i korisnosti društvenih mreža, od biznisa, politike, medija, estrade, turizma i raznih drugih svrha gdje se mogu koristiti "Fejsbuk", "Tviter" i druge društvene mreže.

"Dosta vremena smo posvetili dvosmjernoj komunikaciji i saglasni smo da raste značaj i uticaj društvenih mreža, jer to praktično postaje novi medij za informisanje javnosti", rekao je Radojičić.

On je istakao da mlade generacije sve više posvećuju pažnju društvenim mrežama preko kojih dobijaju informacije o svemu, pa i o političkom životu.

"Društvene mreže mogu biti korisne i u državnoj upravi i u rješavanju pojedinačnih problema, jer se građani na taj način lako i brzo pitanjima koja se tiču njihovih statusnih ili drugih problema obraćaju ljudima koji obavljaju različite dužnosti ", rekao je Radojičić.

On je istakao da su društvene mreže u regionu u razvoju, dok je to na zapadu, na neki način, standard i u politici i u biznisu.

Radojičić je naveo da ima dvije stranice na "Fejsbuku" – jednu ličnu i jednu fan stranicu, koja služi za otvoren pristup svim građanima, kao i nalog na tviteru.

"Preko tih naloga na društvenim mrežama mogu se saznati sve informacije o mojim dnevnim aktivnostima, o svemu onome što je službeno, pa čak i o nekim ličnim stavovima i djelimično nešto o privatnom životu, bez ulaženja u previše detalja", rekao je Radojičić.

On je pojasnio da je riječ o predstavljanju ličnog profila, jer bavljenje politikom nije samo službeni stav, da ste daleko od ljudi, već da budete bliski, da približite sve ono što radite i da, na kraju, i odgovarate za ono što radite.

"To nekada može biti i neugodno, jer vam ljudi postavljaju i neugodna pitanja i kritike, ali bavljenje javnim poslom kao što je politika, podrazumijeva komunikaciju sa ljudima, pa i putem društvenih mreža", rekao je Radojičić.

On je dodao da se na njegovim "Fejsbuk" i "Tviter" stranicama mogu dobiti informacije, uspostaviti komunikacija i dobiti odgovori na neka pitanja, zahtjev ili molbu. "Komunikacija je dvosmjerna i to je i smisao - pružiti informaciju i ostvariti komunikaciju", zaključio je Radojičić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je učestvovao na panelu o temi "Politika, državna uprava i društvene mreže", a konferencija "tvitomanija" trajaće do 12. maja.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog