Vijesti

Predstavnici studenata RS: Svi na proteste

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici studentskih organizacija RS su pročitali zahtjeve studenata i uputili poziv građanima, profesorima, asistentima da im se pridruže u najavljenom protestu za srijedu 12. jun u 12 časova u Banja Luci.

Predsjednik Unije studenata RS-a Nikola Dronjak je pročitao studentske zahtjeve i istakao da se u najavljenim protestima za srijedu brani i Republika Srpska, te je pozvao sve građane da im se pridruže.

On je rekao da ne žele na protestima da budu pripadnici političkih stranaka, kao i da će i predstavnici opozicionih pratija biti prognani ako dođu. On je upitao ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžiju ko su grobari Telekoma, Zdravstva, Birača...

Igor Macanović, generalni sekretar Unije studenata RS je istakao da su sve studentske organizacije potpisale memorandum "Studentski pokret za bolje sutra".

Siniša Srdić, član Skupštine studenata Studentskog centra Nikola Tesla je dodao da je akcija „Gužva nam je“ prerasla u bunt i pozvao je studente da proteste ne prate preko Fejsbuka već da im se pridruže.

Radomir Jerkić, predsjednik Saveza studenata medicinskog fakulteta Banja Luka je dodao da pozivaju i profesore i asistente da se pridruže studentskim protestima, i da žele promjene i da se počne primjenjivati Povelja.

On je istakao i da se studenti ograđuju od protesta u Sarajevu.

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog