Vijesti

Radmanović: Dolazak Tomislava Nikolića veoma važan za sve u RS

TREBINJE - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović smatra da je za sve u Republici Srpskoj i u BiH veoma važan dolazak predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Trebinje.


Radmanović je rekao da su dobrosusjedski odnosi između Srbije i svih drugih zemalja na Balkanu pokazatelj kako može da se živi na ovim prostorima i da tome doprinosi upravo Nikolić.

"To je još jedan od krupnih razloga što sam zadovoljan što je predsjednik Srbije u Trebinju", istakao je Radmanović poslije razgovora sa Nikolićem u Muzeju Hercegovine.

Tokom susreta, kaže Radmanović, nastavili su ranije razgovore o važnim pitanjima za odnose dvije zemlje, za razvijanje specijalnih paralelnih veza između Srbije i Srpske i za ukupnu mitrotvornu politiku na Balkanu.

Nikolić je istakao da sve što se pozitivno dešava u Srbiji "mora da povuče i Srpsku u potpuno bolji život".

"Srbija je na dobrom putu, ali se ne bih osećao dobro ako bi, krećući se tim putem, zaboravila Republiku Srpsku i njen narod, Srbe u drugim državama, celi Balkan kojem je oslonac i ukoliko bi mislila samo na sebe", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da se danas obavezao da uradi ono što piše u Ustavu Srbije - da brine o Srbima izvan Srbije.

"Mislim da ću za godinu dana smeti da stanem pred ove ljude i da podnesem izveštaj šta sam uradio", dodao je Nikolić, naglasivši da je danas u Trebinju počastvovan.

Na pitanje šta je njegova poruka Hrvatskoj pred ulazak u EU, Nikolić je rekao da se Srbija raduje uspjehu svakog komšije i da nikada nikog nije sprečavala da živi bolje.

"Želim hrvatskom narodu da živi mnogo bolje", rekao je Nikolić, istakavši da Srbija nije bila kočnica da se ispune neki dogovori sa Hrvatskom.

On je izrazio nadu da će uklapanjem u evropska pravila Hrvatska pokazati da drugačije razmišlja o komšijama.

"Znam da Hrvatska bez Srbije, u nekim širim globalnim razmerama, neće moći. Moraćemo mnogo da uradimo da ponovo povežemo privredu i dobijemo zajedničke proizvode i firme sa kojima ćemo nastupati na tržištima", smatra Nikolić.

Nikolić se nada da EU neće ostaviti Srbiju dvije stepenice ispod Hrvatske jer to ne bi bilo dobro, te dodao da Srbija želi da bude oslonac mira i stabilnosti na Balkanu.

Odgovarajući na pitanje da li će Srbija 28. juna dobiti datum, Nikolić je rekao "dobiće nego šta će".

Nikoliću je danas uručena Povelja počasnog građanina Trebinja na svečanoj sjednici trebinjskog parlamenta.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog