Vijesti

Mladi SNSD-a u akciji "Mi smo uz Rusiju"

BANJALUKA - Mladi socijaldemokrati dijeljenjem trakica u bojama ruske zastave u 12 opština i gradova Republike Srpske učestvuju u međunarodnoj akciji Mlade garde Jedinstvene Rusije "Mi smo uz Rusiju".


Akcija je, povodom Dana Rusije, 12. juna, realizovana u Zvorniku, Srpcu, Istočnoj Ilidži, Ugljeviku, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Nevesinju, Šamcu Bileći i Banjaluci, a sutra će biti završena uličnim akcijama u Kozarskoj Dubici i Gradišci.

Građanima Republike Srpske juče i u petak, 21. juna, podijeljeno je 1.500 trakica u bojama ruske zastave i isto toliko letaka sa informacijama o akciji, navodi se na sajtu "SNSD info"

Koordinator projekta Miloš Lukić rekao je da je cilj akcije da se građani Republike Srpske podsjete na dobre odnose Srpske i Rusije, koja je posebno intenzivirana posljednjih nekoliko godina.

"Ove dane odabrali smo zbog toga što su u isto vrijeme kada i učešće predsjednika Republike Milorada Dodika na Ekonomskom forumu u Rusiji na kojem je još jednom, kroz konkretne projekte, potvrđen dobar odnos Republike Srpske i Ruske Federacije, kojima upravljaju naše dvije stranke", rekao je Lukić.

Prema njegovim riječima, nošenjem trakice u bojama ruske zastave povodom Dana Rusije, građani pokazuju da prepoznaju značaj jačanja Rusije kao države kako za Republiku Srpsku i region tako i globalno.

Mladi socijaldemokrati i Mlada garda Jedinstvene Rusije imaju intenzivnu saradnju, na bazi Sporazuma o strateškom partnerstvu SNSD-a i Jedinstvene Rusije, a u pripremi je i potpisivanje protokola o saradnji Mlade garde i Mladih socijaldemokrata.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog