Vijesti

CJB BL: Narušavanje javnog reda i mira na tvrđavi Kastel

Povodom incidenata koji su se desile tokom subotnje noći na tvrđavi Kastel danas je Centar javne bezbjednosti Banja Luka proslijedio saopštenje koje prenosimo u nastavku.

Noći 23.6.2013. godine oko 2,00 časova od Službe hitne pomoći Banja Luka, Centar javne bezbjednosti Banja Luka zaprimio je prijavu da se u prijemnom hiruškoj ambulanti nalazi mlađa ženska osoba sa teškim tjelesnim povredama ( prelomom dva rebra), a koje je prema njenoj izjavi zadobila od nepoznatog muškarca na tvrđavi Kastel.

Radeći po navedenoj prijavi i na osnovu prikupljenih informacija utvrđeno je da je oštećena zadobila teške tjelesne povrede pokušavajući da se odbrani od fizičkog nasrtanja nepozantog muškarca koji joj je podigao suknju u namjeri da je uhvati za gluteus, a kako ga je ona spriječila u tome, on ju je udario koljenima u predjelu grudi

Rad na identifikovanju i pronalaženju izvršioca u toku.

Imajući u vidu da je u toku noći 21/22.6.2013. godine izvršeno krivično djelo Teška krađa na štetu odgovornog lica građevinske firme koja izvodi radove na rekonstrukciji tvrđave Kastel, na mjestu gdje je zabranjen ulazak u tvrđavu Kastel pojačano je prisustvo policijskih službenika, koji su 23.6.2013. godine, oko 2,15 časova primjetili da se na zidu tvrđave, prema Tržničkoj ulici, okupilo oko 40 nepozatih lica mlađe starosne dobi koji su srušili zaštitnu ogradu u namjeri da uđu u unutrašnjost tvrđave.

Policijskom službeniku nedugo zatim prilazi lice D.B. hvata ga za bradu i usne, a nakon toga se trčećim korakom udaljava  sa mjesta događaja usljed čega se sapliće i pada niz obalu od čega zadobija povrede u predjelu glave i tijela. Policijski službenik ga sustiže i lišava slobode.

Prilikom dovođenja lica lišenog slobode do službenog vozila, iz mase ljudi počela su vrijeđanja policijskih službenika, nazivanjem pogrdnim imenima, a nekoliko njih je svojim mobilnim telefonima prilazilo i fotografisalo lice lišeno slobode i policijske službenike.

Lica su upozorena da ometaju državni organ u vršenju javnih funcija tj. da čine prekršaj po JRM, međutim dva lica nastavljaju sa pomenutim radnjama koje čin eprekršaj, a čime se oglušavaju o izdato naređenje i policiski službenici ih lišavaju slobode. Nedugo zatim iz mase se izdvaja još jedno lice koje svojim bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir zbog čega je lišen slobode.

Iz mase prema prema policijskim službenicima, službenom vozilu i licima lišenim slobode, počinje bacanje kamenja, limenki, flaša i drugih predmeta pogodnih za nanošenje povreda od čega jedan policijski službenik zadobija povredu ruke (šake), a nastaju i oštećena na služnenom vozilu.
Lica lišena slobode su alkotestirana i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, a policijskom službeniku je ukazana medicinska pomoć.
Licima lišenim slobode uručeni su prekršajni nalozi, nakon čega su pušteni na slobodu.

Licima su uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja po odredbama Zakona o javnom redu i miru i to  D.B. zbog prekršaja Tuča i fizički napad, V.C.  zbog prekršaja Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, M.J. zbog prekršaja Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, i licu O.J. zbog prekršaja Vrijeđanje i Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija

(Frontal)


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog