Vijesti

Iz drugih medija (Njuz.net) - U Bosni zabranjeno rađanje dece dok se ne reši problem sa JMBG

SARAJEVO – Vlasti Bosne i Hercegovine zabranile su svaki vid donošenja dece na svet dok se ne razreši problem oko JMBG, saznaje Njuz.

Političari Federacije BiH i Republike Srpske poručili su bebama da ne mogu da dolaze na svet sve dok politička kriza sa jedinstvenim matičnim brojevima ne prođe.

- JMBG je jedan od osnovnih elemenata nacionalnog identiteta i dok se ne razreši kako ćemo tačno upisivati te cifre, stavljamo veto na svako rađanje na teritoriji BiH, – kaže jedan od članova Vlade Bosne i Hercegovine koji je želeo da ostane anoniman – Roditi se bez JMBG znači da nemate nacionalnost, a to je u Bosni nedopustivo – dodaje on.

Političari su na vanrednoj sednici poručili svim onima koji planiraju da dođu na svet u narednim nedeljama da se strpe, rekavši da potencijalni stanovnici Bosne „mogu da sačekaju još malo, ako su čekali devet meseci.“

- Ljudi kažu da je svaki novi život neprocenjiv, ali mi dodajemo „samo ako ima JMBG“. Bez toga, kako ćemo znati da li je neka beba hrvatske, srpske, ili bošnjačke nacionalnosti – upitali su političari iz Bosne, dodavši kako činjenica da su „sve bebe iste kad se rode dodatno otežava celu situaciju“.

(Njuz.net/Frontal)



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog